Microsoft wordt betalend lid van Linux Foundation

Microsoft wordt betalend lid van de Linux Foundation. De Redmondse softwaregigant zal Platinum Member zijn van de stichting achter de ontwikkeling van het opensource-alternatief voor Windows. Eerder dit jaar integreerde Microsoft Bash al in Windows.

Daarnaast krijgt Microsoft een plek in het bestuur. Het Amerikaanse softwarebedrijf schuift Azure-topman John Gossman naar voren, schrijft de Linux Foundation. Microsoft wil naar eigen zeggen met de stap ontwikkelaars helpen om van de ‘verschuiving naar intelligente cloud- en mobiele ervaringen te profiteren’.

De Linux Foundation is niet alleen de drijvende kracht achter Linux, maar ook achter projecten als Node.js en Hyperledger. Microsoft werkte al langer samen met de stichting aan veel van de opensource projecten. Bovendien ondersteunt het softwarebedrijf in Windows 10 Bash, de shell van vrijwel alle Linux-distributies.

In het verleden toonde Microsoft zich juist vijandig tegenover Linux. Zo noemde toenmalig Microsoft-topman Steve Ballmer het opensource-initiatief ‘een kanker dat zich in opzicht van intellectueel eigendom vasthecht aan alles dat het aanraakt’. Het Microsoft van de huidige directeur Satya Nadella toonde zich echter afgelopen malen al vaker als voorstander van opensource-projecten.

Bron: Tweakers